Vegetarisk bibimbap

Har nyligen upptäckt den koreanska maträtten bibimbap, och det är en av mina nya favoriter! Gjorde en vegovariant med oumph, sojabönor, sesamstekt spenat, picklad gurka, kimchi osv... Och toppat med ett stekt ägg! 
 
 
Ingredienser:
Kokt rundkornigt ris, jag använde grötris, mycket billigare än tex sushiris!
Stekt pulled oumph
2 stekta ägg
Strimlad salladslök
Rostade sesamfrö, enkelt: rosta i en torr panna tills de blivit gyllenbruna
Srirachasås
Kimchi på burk (hittade utan fisksås)
 
Picklad gurka:
1 dm tunnt skivad gurka som läggs i en skål och täcks med äppelcidervinäger, lite vatten, lite honung, salt och peppar. Låt gärna stå medan du förbereder resten av maten.
 
Sesamspenat:
Fräs en påse bladspenat i lite sesamolja, tillsätt en skvätt japansk soja när det svalnat något.
 
Vitlöksfrästa gröna sojabönor (edamame):
Fräs ca 2 dl bönor i lite sesamolja, lägg i hackad vitlök och ha i lite soja när det svalnat något (sojan bränns så lätt fast i pannan annars!)
 
När alla delar är klara börjar du med att lägga ris i botten på två skålar. Lägg sedan spenat, gurka, oumph, bönor, stekt ägg och kimchi ovanpå och toppa med sriracha, salladslök och rostade sesamfrö, plus extra soja till bordet. Detta blev så himla gott, nästan beroendeframkallande. Starkt, sött, syrligt, nötigt, en riktig smakexplosion! 
 
 
 
asian food - bibimbap - cooking - korea - korean food - koreansk - matlagning - vegetarian - vegetariskt