Vaniljgröt med banan och nektarin

För några år sen gillade jag inte alls havregrynsgröt, men något har hänt, nu tycker jag att det är jättegott! Det är även en perfekt frukost som mättar och är full med nyttigheter, fiber, långsamma kolhydrater och protein från havren. Jag tycker också det finns många olika sätt att variera gröten på, som här med vanilj, banan och nektarin! Jag låter alltid havregrynen stå i vatten under natten, på det sättet blir det enklare för magen att bryta ner den när den landar i magen, men det sparar även tid på morgonen! Nu vill jag dela med mig av mitt grundrecept på gröt, scrolla ner lite!

 

Havregrynsgröt grundrecept:

1 dl havregryn (använder alltid Sempers glutenfria havregryn, gluten används ofta vid behandling av havregrynen men hör egentligen inte hemma där så därför köper jag glutenfria)

1 tsk chiafrö

1 tsk linfrö

2 dl vatten

Blanda ihop i en kastrull och låt stå i rumstemperatur över natten.

På morgonen tillsätter jag alltid lite himalayasalt och kokar sedan upp gröten som får koka i några minuter under omrörning. 

Denna morgon var jag sugen på vaniljgröt! Detta innebär helt enkelt att jag tillsätter lite äkta bourbon vaniljpulver i gröten också när jag ska koka den. Det passade väldigt bra med skivad nektarin, banan, kokos och frön.

 

Gillar ni gröt? 

havregrynsgröt - havremjölk - mon amie - nektarin - oatmeal - oatmilk - oats - rörstrand - vaniljgröt - vanilla oats