Blueberry Nicecream

I lördags gjorde jag en smarrig nicecream till frukost med blåbär, vanilj och lime. Den blev så god och vacker! Nicecream är helt enkelt glass med fryst banan som bas, som kan varieras med olika smaksättningar, det är alltså både veganskt och raw! Recept nedan för den som vill testa. Det är faktiskt superenkelt att svänga ihop en sånhär nyttig "glass", för ja, det blir som glass i konsistensen, till och med fluffigare och krämigare. Nu försöker jag inte ge sken av att inte gilla vanlig glass, tro mig, jag ÄLSKAR vanlig glass, men nicecream är ett bra alternativ om man även vill äta glass till frukost! Nog babblat, recept längre ner! :)
 
 
Du behöver:
2 bananer, frysta i skivor
1 dl frysta blåbär
Saft av 1/2-1 lime
En nypa äkta vaniljpulver
Topping: chiafrö, blåbär, mynta
 
Lägg alla ingredienser i en matberedare, bananen kan gärna ha fått ligga framme och mjukna liiite i typ 10 minuter. Mixa till en slät glass. Du kommer att behöva pausa för att skrapa ner från kanterna då och då, men tillsätt ingen extra vätska för det behövs inte, det kommer att bli krämigt efter lite tålamod. Lägg upp i fina skålar (älskar dessa ljusrosa Swedish Grace) och toppa med goda grejer som chiafrö, mer blåbär och en myntakvist, eller annat som du gillar. Ät direkt!
 
 
 
banan - banana - bananaicecream - bananglass - blueberry - blåbär - breakfast - chiafrö - chiaseeds - frukost - glass - healthy - helg - icecream - lördag - mint - mynta - nicecream - nyttig mat - nyttigt - raw - rawfood - saturday - swirl - vegan - veganskt - vegetarian - vegetariskt - weekend