Vit pizza med karamelliserad lök och radicchio

Denna pizza är sååå god! Har börjat tycka att vit pizza är godare än "vanlig" med tomatsås, om den görs med mycket creme fraiche och ost.. Detta receptet är bara på toppingen, degen får ni knåpa ihop själv eller köpa färdig som vi gjorde denna gång. Perfekta fredagsmaten om ni frågar mig!
 
 
Du behöver:
1 sats pizzadeg
1 burk creme fraiche
Riven smakrik ost, tex västerbotten eller prästost
En bit brieost
Valnötter
1 huvud radicchio (rosésallad)
Färsk timjan
 
Gör såhär:
Kavla ut degen på bakplåtspapper, gärna tunn! Använder du färdig pizzadeg är det bra att dela den i två delar istället, så att det blir två tunnare pizzor. Bred ut rikligt med creme fraiche över pizzabottnen, strö över riven ost och lägg ut brieost i skivor. Lägg på den karamelliserade rödlöken, timjan, valnötter, salt och svartpeppar. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Ha gärna plåten i ugnen innan så att den är varm, och grädda längre ner i ugnen så att bottnen blir krispig! När pizzan är klar lägg på strimlad radicchio, ät genast!
 
Karamelliserad rödlök:
4 normalstora rödlökar
Strösocker
Honung
Äppelcidervinäger
Svartpeppar 
Salt
 
Gör såhär:
Här höftade jag ganska mycket så har inga exakta mått, smaka er fram! Skiva löken och fräs den på medelvärme i smör så att den mjuknar. Tillsätt socker, vinäger, honung (ger en god, lite blommig smak), salt och peppar. Låt puttra ihop så att sockret karamelliseras lite och så att vinägern reduceras ner. Låt svalna lite innan du lägger den på pizzan, den blir supervarm!
 
 
 
middag - pizza bianco - vegetarisk pizza - vit pizza