Enkla chokladsnittar

 Var sugen på att baka något enkelt och chokladigt och resultatet blev dessa goda chokladsnittar! 
 
 
För 2 längder:
100g rumsvarmt smör (obs aldrig margarin!)
2,5 dl siktat dinkelmjöl (vete går också bra)
1 dl socker (här är det gott med ett brunt socker, muscovado eller råsocker)
3 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
En nypa äkta vaniljpulver
En nypa havssalt eller himalayasalt (viktigt, saltet förhöjer chokladsmaken!)
 
Rör ihop socker och smör, använd elvisp om du vill. Blanda de resterande ingredienserna i en skål och häll ner i smör/sockerblandningen. Rör ihop till en kakdeg, knåda gärna lite med händerna i slutet. Dela degen i två delar och forma till längder som du plattar till lite på plåten, ca 2 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Ta ut dem och skär dem på diagonalen i 2-3 cm breda snittar. Låt svalna och förvara sedan i din favoritkakburk! Eller ät upp alla direkt!
 
Loppisfyndat porslin:
Fat, Mon Amie från Rörstrand.
Små kaffekoppar, Swedish Grace, Rörstrand.