Österlens rosfest

Hej från Amsterdam! Kom på att jag inte delat med mig av dessa bilder från Rosentorget i Simrishamn som jag tog under Österlens rosfest för några veckor sedan. Så mycker rosa fluff på en gång, underbart! 
 
 
 
rosor - simrishamn - österlen - österlens rosfest

Loppis och Österlenchoklad

Hej bloggen! Just nu är jag i Amsterdam men ville dela med mig av en härlig dag, nämligen förra lördagen. Då var jag och Alex på loppis i Spjutstorp och sedan fikade vi på Österlenchoklad i Skåne-Tranås. Så himla mysig dag! Varmt var det också. Vi hittade lite småsaker på loppisen, en slips till Alex, en hårklämma till mig samt fina snacksgafflar, de syns nog i ett inlägg inom kort!
 
Mitt ute i ingenstans bland kohagar.
 
Fina skålar, har likadana redan, fast mindre.
 
Efter loppisen var vi hungriga, mot bilen för att köra till nästa by.
 
Detta stället alltså, så mycket gott!
 
Vi köpte varma mackor med ost, fikon, pecannötter och ruccola.
 
Vi beställde varsin pralin som försvann fort medan vi väntade på mackorna, och när de kom ut med mackorna fick vi fyra praliner till, för att vi fått vänta så länge på mackorna (jag tyckte inte det var så länge), så himla gulligt, och gott.
 
En så härlig och mysig dag!
 
choklad - loppis - skåne - varma mackor - österlen - österlenchoklad

Kryddiga bananpannkakor

God morgon lördag! Jag är hos mina föräldrar idag, imorgon åker jag, mamma och syster till Amsterdam. Det ska bli så himla roligt! Har inte varit där innan så ser fram emot att utforska en ny stad, äta god mat, titta i roliga second handbutiker, dricka lite vin osv. 
 
Vill bara dela med mig av en riktig vinnare till helgfrukosten: Kryddiga bananpannkakor! Gott, nyttigt och enkelt att laga! Jag tycker att banan passar väldigt bra ihop med kryddor som kanel, ingefära och kardemumma så det har jag kryddat mina pannkakor med. Rekommenderar det starkt!
 
 
För två personer:
1,5 banan (använd den andra halvan som topping på pannkakorna!)
3 ägg
Malen kanel, kardemumma, ingefära
Äkta vaniljpulver
En nypa himalayasalt
1/2 tsk bakpulver
2 msk fullkornsdinkelmjöl
 
Gör såhär:
Mosa bananerna med en gaffel och blanda med äggen i en skål, blanda i kryddorna, mjölet, bakpulvret och saltet och vispa ihop till en hyfsat jämn smet. Stek pannkakorna i smör (godast så!) och toppa med skivad banan, jordgubbar, lönnsirap, chiafrö och kokos!
bananpannkakor - frukost - jordgubbar - mon amie - rörstrand