Avokadopasta med halloumi

Hej fina ni! Jag har varit i Stockholm en vecka med jobbet men är nu hemma igen och har saknat hemlagad mat så mycket. Den här rätten är en av de jag längtat efter, avokadopasta med halloumi, så himla gott! Lättlagat och med få ingredienser, perfekt för en vardagsmiddag. Här kommer receptet! 
 
 
För 2 personer:
Pasta av valfri sort (Jag använde en tunnare variant av spaghetti, blev jättegott)
2 avokados
4 salladslökar
2 tomater
En liten bit färsk chili
Saft av 1/2-1 citron
3 msk créme fraiche 
Svartpeppar
Himalayasalt eller havssalt
1 halloumi
 
Koka upp pastavattnet, glöm inte att salta! Mosa avokadon med en gaffel och blanda med tärnad tomat och hackad salladslök, spara lite salladslök att toppa med. Blanda i citronsaft, svartpeppar, salt, hackad chili och créme fraiche i avokadoröran. Smaka av och ha i mer citron eller salt om det behövs. Koka pastan, den jag använde skulle bara koka typ 3 minuter, mycket bra! Under tiden pastan kokar: tärna halloumin och stek i olivolja. När pastan är klar blandar du den avrunna pastan med avokadoröran i kastrullen så att även såsen blir varm. Lägg upp avokadopastan i skålar och toppa med den stekta halloumin och resten av salladslöken, klart att äta!
 
 
 
avocado - avocado pasta - avokado - avokadopasta - halloumi - middagstips - vardagsmat - vegetarian - vegetarisk middag - vegetarisk pasta - vegetariskt - veggo