Sallad med ört- och vitlöksfrästa linser

Detta är ett enkelt tips på hur man kan piffa upp helt vanliga linser! Supergod och snabblagad sallad med mozzarella och linser frästa med olivolja, örter och vitlök, mums!

 
 
För 2 personer
1 paket gröna kokta linser
1 mozzarella 
2 tomater
1 bit gurka
1/2 rödlök
1 påse bladspenat
Färsk timjan
Färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
Crema di balsamico
Olivolja
Svartpeppar och himalayasalt
 
Börja med att hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i skivad vitlök och örterna och fräs på låg värme. Tillsätt de sköljda och avrunna linserna tillsammans med salt och peppar och låt fräsa medan du lägger ihop salladen. Här kan du egentligen ha lite vad du känner för eller vad du har i kylen, jag hade spenat, gurka, tomat och rödlök. Lägg ihop grönsakerna på två tallrikar, toppa med mozzarella och de stekta linserna. Ringla över olivolja och balsamico och krydda med salt och svartpeppar och ät upp genast! 
 
 
middagstips - vegetarian - vegetarisk mat - vegetariskt

Fotorunda i kolonin

Snart är det september, det känns lite galet, undrar vart sommaren tog vägen! Det kan kännas som att vi knappt fick någon sommar i år, vädret har inte direkt varit på topp här, men när jag tittar igenom det jag fotat ser jag att vi fick några fina dagar ändå. Som denna dagen då jag och Jennilie var ute på fotorunda i kolonin. Det var mitt i juli och en stekhet dag! Sommaren stod i full blom och det vill jag dela med mig av till er nu, när vardagslunket kommit igång igen och hösten närmar sig...
 
Fina Jennilie!
 
Jag fick också vara med på bild!
 
 

Avokadopasta med halloumi

Hej fina ni! Jag har varit i Stockholm en vecka med jobbet men är nu hemma igen och har saknat hemlagad mat så mycket. Den här rätten är en av de jag längtat efter, avokadopasta med halloumi, så himla gott! Lättlagat och med få ingredienser, perfekt för en vardagsmiddag. Här kommer receptet! 
 
 
För 2 personer:
Pasta av valfri sort (Jag använde en tunnare variant av spaghetti, blev jättegott)
2 avokados
4 salladslökar
2 tomater
En liten bit färsk chili
Saft av 1/2-1 citron
3 msk créme fraiche 
Svartpeppar
Himalayasalt eller havssalt
1 halloumi
 
Koka upp pastavattnet, glöm inte att salta! Mosa avokadon med en gaffel och blanda med tärnad tomat och hackad salladslök, spara lite salladslök att toppa med. Blanda i citronsaft, svartpeppar, salt, hackad chili och créme fraiche i avokadoröran. Smaka av och ha i mer citron eller salt om det behövs. Koka pastan, den jag använde skulle bara koka typ 3 minuter, mycket bra! Under tiden pastan kokar: tärna halloumin och stek i olivolja. När pastan är klar blandar du den avrunna pastan med avokadoröran i kastrullen så att även såsen blir varm. Lägg upp avokadopastan i skålar och toppa med den stekta halloumin och resten av salladslöken, klart att äta!
 
 
 
avocado - avocado pasta - avokado - avokadopasta - halloumi - middagstips - vardagsmat - vegetarian - vegetarisk middag - vegetarisk pasta - vegetariskt - veggo